Valikko Sulje

PAU:n virstanpylväitä

Seuran perustamiskokous pidettiin 28.5.1998. Tuolloin paikalla oli 32 avantouinnista kiinnostunutta. Seuran puheenjohtajaksi valittiin Ossi Malinen ja ensimmäisen hallituksen muodostivat puheenjohtajan ohella Riitta Hartonen, Marja Hynninen, Leena Jääskeläinen, Raimo Karvinen, Rauno Koffert, Seija Kylliäinen ja Tarja Puustinen.

Pyhäselän kunnalta saadun 30 neliömetrin toimistoparakin kunnostus saunaksi aloitettiin talkoilla samana syksynä ja 20.11.1998 vietettiin jo ensimmäisiä avantouintikauden avajaisia. Avajaispäivää jatkettiin jäsenillan merkeissä kodalla, missä jäsenistölle luovutettiin saunan avaimet, nautittiin tarjoilusta, ohjelmasta sekä hyvästä seurasta.

Ensimmäisenä vuonna jäseniä oli 134. Vireästi toimiva seura ja avantouinnin suosion kasvu houkutti mukaan lisää uusia harrastajia ja jäsenmäärä kasvoi tasaisen kiihtyvällä tahdilla. Vuoden 2000 lopussa jäseniä oli 148 ja vuonna 2003 ylitettiin 200 jäsenen rajapyykki.

Seura kasvoi – sauna kävi pieneksi

Kun vanha sauna alkoi pullistella liitoksistaan jäsenmäärän kasvun myötä, aloitettiin uuden saunan rakentaminen satama-altaan eteläpuolelle. Hankkeeseen saatiin EU:n Leader-rahaa 139 000 markkaa ja sauna pystytettiin talkoovoimin vuonna 2001. Hirsikehikko pystytettiin juhannusviikolla ja kaikkiaan rakentamiseen kului aikaa noin kuusi kuukautta. Parhaimmillaan talkoisiin osallistui yhtä aikaa kolmisenkymmentä henkeä ja työtunteja kertyi pitkälti toistatuhatta.

Lähes puolet entistä suuremman saunan avajaisia saunottiin 26.10.2001. Nyt saunaan ja pukuhuoneisiin mahtui kerralla isompikin porukka ja vanhan saunan loppuaikoina ruuhkaisimpina kausina sattuneet uintivuoron jonottamiset jäivät historiaan.

Seuran toiminnasta

Avantouinnin SM-kisoihin PAUlaiset osallistuivat ensimmäistä kertaa vuonna 2000, jolloin kisat järjestettiin Varkaudessa. Seuraavina vuosina matkattiin joukolla Kajaaniin, Ikaalisiin ja Valkealaan. Kisamenestystä tärkeämpää PAUlaisille on mukava yhdessäolo yhteisen harrastuksen parissa.